3 gode råd til at bygge din egen carport

3 gode råd til at bygge din egen carport

Drømmer du om at få en ny, praktisk og flot carport? Og er du så meget handyman, at du godt selv tør kaste dig ud i et gør-det-selv projekt, hvor du bygger din egen carport fra bunden? Læs med her i artiklen, hvor vi kommer med gode råd, som er gode at have in mente, når du bygger din egen carport.

1. Sørg for at sætte dig godt ind i byggereglerne

Selvom du ejer din egen bolig, kan du ikke helt selv bestemme, når det kommer til at bygge til eller udvide med en ny carport. Der er en række af regler på området, som du skal være opmærksom på at følge, så du ikke bliver pålagt en bøde eller i værste fald bliver bedt om at pille dit byggeprojekt ned igen. Når det kommer til afstand til skellinje og højden på carporten, er der helt klare regler, som du bør sætte dig godt ind i, inden du begynder at købe dig fattig i materialer til din nye carport.

2. Spar penge ved at anvende genbrugsmaterialer

Har du en gammel dør eller et vindue til at ligge? Eller har du en bekendt, der har et helt lager af træ til at ligge og samle støv, som du kan få for en slik? Der er rigtig mange penge at spare, hvis du går på jagt efter genbrugsmaterialer, og har du ikke selv nogen materialer ved hånden, kan du eventuelt tage et kig på et af de online brugtvaremarkeder, hvor du tit og ofte kan få materialer gratis. Tit er det eneste, der kræves, at du selv gider at hente materialerne hos sælger.

3. Vær skarp på, hvordan din drømmecarport ser ud

Vil du gerne have en carport, hvor der også er et skur, som du kan bruge til opbevaring? Eller er det alt nok for dig, hvis bare din bil kan komme ind og holde i læ for regn og vind? Et godt råd herfra er at kigge dig omkring, så du kan få en ide om, hvad du har brug for, inden du giver dig i kast med at bygge din nye carport.

Du kan såmænd lave masser af research ved at kigge rundt i dit nabolag med carporte i sigte, og du kan også tage et kig på de samlesæt, som du kan købe hos de forskellige forhandlere. Der er masser af inspiration at hente, hvis du holder et vågent øje og er opmærksom på hvilke muligheder, som du har i forbindelse med dit byggeri.