Sådan får du det reneste hjem

Sådan får du det reneste hjem

Rengøring. Bare ordet kan få det til at risle koldt ned ad ryggen på nogle, mens andre klapper i hænderne. Nogle mennesker elsker bare at gøre rent og har det nærmest som en fritidsinteresse, mens andre ser det som en irriterende nødvendighed, som bare skal overstås.

Uanset om du er typen, som elsker eller hader at gøre rent, så kan du ikke se dig fri for, at rengøring af hjemmet nu engang bare er en del af hverdagen – både hvis du bor i hus, eller hvis du bor i lejlighed.

Du kan vælge at betale dig fra det, men hvis du er typen, der selv skal finde klud, støvsuger og gulvmoppe frem, så kommer der her et par gode tips.

Det her skal du gøre rent hver dag

Når hjemmet skal have den store tur, er det faktisk ikke ligegyldigt, hvad du gør rent hvornår. Det kommer sikkert ikke som nogen overraskelse, at der samler sig ekstra støv under senge, sofaer og andre tunge møbler. Her er det altså nødvendigt at svinge støvsugeren lidt oftere – det skal rent faktisk gøres hver eneste dag.

Du skal også hver eneste dag redde din seng og tørre borde af. Det er også vigtigt, at vaskene i køkkenet og på badeværelset bliver tørret af, da de bliver brugt mange gange dagligt.

Hvad skal du gøre rent hver uge?

Når ugen går på hæld, er der en række af ting, som du skal sørge for, at du har fået gjort. Hvis altså du gerne vil, at rengøringen hjemme ved dig spiller max.

Gulvet skal vaskes, spejlene pudses og møblerne skal støvsuges og tørres af. Du skal også huske at tørre køkkenmaskinerne af og skifte dit sengetøj. Hvis du synes, at det virker voldsomt at skifte sengetøj hver uge, så prøv at tænk på, hvor meget du eksempelvis sveder i løbet af bare én nat? Det samler sig jo alt sammen i dit sengetøj.

Den månedlige og halvårlige rengøring

Visse ting kan nøjes med at blive gjort rent én gang om måneden. Det gælder eksempelvis dørlister og gulvpaneler. Du kan også begrænse dig til at tørre persienner af og gøre vaskemaskinen og opvaskemaskinen ren en enkelt gang, inden måneden er omme.

Hver 3-6. måned skal du huske, at det er tid til at afrime fryseren og gøre den ren, vaske puder og dyner og få vasket badeforhænget, som sikkert er blevet en smule medtaget af kalk fra vandet. Derudover skal ovnen renses, og madrasserne på jeres senge skal også have en tur med støvsugeren.

Gør det til noget sjovt

Hvis du følger ovenstående tips, vil du have et hjem, som altid er funklende rent, og som uden tvivl vil høste komplimenter fra familiens gæster.

Hvis du er træt af at stå for rengøringen alene, så gør det til et projekt, som I er sammen om i familien. Måske kan det endda vise sig at være sjovt og hyggeligt at gøre sammen, hvem ved?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *