Spar penge på din nye sofa

Spar penge på din nye sofa

“Lad os tage en aften med film på sofaen” og “Jeg skal hjem at ligge på sofaen”. To velkendte citater, der bliver brugt jævnligt landet over. Sofaen er et af de mest anvendte møbler i hjemmet, og derfor er det også vigtigt at have en god sofa. Men i takt med sofaens store funktionalitet skal den også skiftes ud en sjælden gang imellem. Det kan umiddelbart virke som en dyr fornøjelse, men frygt ej.

Prut om prisen hos din lokale forhandler

Det kan virke som et lidt flabet trick, og det er heller ikke sikkert, at du er typen, der har lyst til at prutte om prisen på din nye sofa. Det er fuldt forståeligt, og der kommer heldigvis andre tips til prisbesparelser.

Men hvis du har mod på det, kan der være en pæn sum penge at spare ved at spørge om rabat, hvis du er ude i en fysisk butik. Der er flere gode grunde til, at du kan få succes med at prutte om prisen:

  1. En sofa er dyr, og dyre varer kan ofte forhandles ned i pris.
  2. Det er i forhandlerens interesse, at du køber en sofa hos dem, hvorfor de oftest vil være villig til at lave et afslag i prisen.
  3. Det er god service, og du vil have større tilbøjelighed til at komme tilbage til butikken næste gang.

Skulle det ikke lykkes, er der ingen skade sket, og du kan vurdere, om du vil betale fuld pris eller finde en anden forhandler.

Find gode tilbud på nettet

En sofa er en vare, som ofte er på tilbud. Det skyldes, at der findes mange gode forhandlere, som alle kæmper om dig som kunde. Hvis du sætter dig foran computeren og leder lidt efter din nye sofa, vil du med stor sandsynlighed kunne finde et godt tilbud, hvor der vil være penge at spare. Hvis du bruger en forhandler, som også har fysiske butikker, er der sågar mulighed for at se sofaen, før du køber den til spotpris.

Sælg din gamle sofa

Der kan være flere grunde til at købe en ny sofa. Nogle synes, de trænger til forandring, andre har brug for en større/mindre sofa, og sommetider er den gamle bare slidt. Uanset hvad vil det ofte være muligt at sælge sin gamle sofa for et større eller mindre beløb. Selvom du ikke kan få så meget for den, er det værd at tage med, da du på den måde skiller dig af med et stort møbel, der alligevel skulle ud eller stod og fyldte.

Måske har du ikke engang plads til din gamle sofa? I hvert fald kan et salg af din gamle sofa give lidt i pengepungen, som kan bruges på den nye sofa. På den måde vil din udgift blive mindre, og selvom du ikke har lavet en besparelse, vil det føles sådan.