Sådan vælger du senge og madrasser

Sådan vælger du senge og madrasser

 

Det er en herlig og inspirerende oplevelse, når man vil indrette et nyt hjem, eller når man vil modernisere sit nuværende hjem, så hjemmet kan få nyt liv. Man bør holde sit hjem i et bestemt design og fastholde den valgte stil, men man kan da sagtens eksperimentere ved at gå over til en ny stilretning. Man indretter især køkken og stue i en valgt stilretning, mens soveværelset er lidt mere privat, da man normalt ikke inviterer gæster herind.

Derfor kan der i mange hjem stå et par ældre enkeltsenge, som man har haft gennem mange år måske endda fra ungdomsårene, og mange har også investeret i en dobbeltseng, når de flyttede sammen som et par. Imidlertid holder en seng ikke evigt, og madrasserne kan nemt ligges ihjel, så de får en nye facon og mister en vigtig del af deres elasticitet, så man risikerer at få smerter og elendig nattesøvn.

Senge og madrasser har normalt en levetid omkring 10 år, så måske er det på tide at lede efter nye møbler til soveværelset. Her kommer der gode råd om at finde passende senge og madrasser, som man vil få mest gavn af i tiden fremover.

 

Vælg madrassen individuelt

En madras skal passe til personen, idet en person jo ikke kan ændre sin figur, så den passer til madrassen. Man forsker meget i søvnanalyser på søvncentrene rundt omkring i landet, da mange lider af forstyrret nattesøvn med smerter til følge, og der er udbredt enighed om, mange sover i forkert valgte senge og madrasser, da hver person bør have sin egen individuelle madras, der passer til netop denne krop. For at sove komfortabelt og uden risiko for smerter, så skal rygsøjlen ligge lige på madrassen, og da personer har forskellig længde og højde, så skal en kort person fortrinsvist vælge en blød madras, mens en lang person bør vælge en hård madras.

Kraftige personer bør også især vælge hårde madrasser, mens tynde personer sagtens kan bruge bløde madrasser. Dermed sikres, man kommer til at ligge jævnt på madrassen, så man ikke synker for meget ned i madrassen, når man sover. Har man masser af overvægt på maven eller på bagdelen. Så bør man overveje zoneinddelte madrasser, så man derved synker jævnt ned i madrassen. Et ægtepar skal mange gange vælge to individuelle typer madrasser, såfremt deres kropsbygning ikke er ens. Hvis man også flere gange bruger sengen til læsning, se TV eller andre ting, så får man mest ud af en elevationsseng, der med motorstyring nemt kan tilpasse en ønsket position, så man ligger komfortabelt og godt.

 

Råd om køb af senge og madrasser

Umiddelbart kan man købe både senge og madrasser hos flere butikker og sengebutikker, og man kan gå på nettet og søge efter aktuelle tilbud og finde inspiration til valget. De fleste bor i nærheden af møbelkæden Ilva, hvor man finder masser af senge og madrasser i forskellige kvaliteter og priser, så man kan finde en passende model til netop jeres formål. Man får ofte det, som man betaler for, men man bør især finde en seng med en passende størrelse og funktioner, som passer til jeres formål og ønsker.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *