Flotte sofaer til stuens indretning

Flotte sofaer til stuens indretning

 

Når man skal i gang med at indrette stuen, så er valget af sofaer et af de første og mest afgørende, da alle slags sofaer har hver sin udstråling. Derfor bør man allerede fra starten afgøre, hvilken stil man ønsker i stuen, så man kan foretage sit valg sammenholdt med disse kriterier.

En sofa er simpelthen samlingspunktet i stuen, og derfor har sofaer så stor og afgørende betydning i stuens indretning. Her finder man tips og råd om at finde den rette sofa til stuen.

Typer af sofaer

Sofaer kan anskaffes i mange størrelser, kvaliteter, materialer, farver og designs, så der er masser af muligheder for at finde en passende sofa, der både passer til jeres hjem, jeres stil og jeres økonomi. Først og fremmest gælder det om at begrænse mulighederne, så det bliver nemmere at foretage det endelig valg af sofa, så man starte med at sætte et loft for økonomien til sofaen og derefter afgøre, hvor stor den skal være.

En sofa kan både til 2, 3 eller flere personer, og de helt store hjørnesofaer kan rumme op mod 10 personer, men generelt vokser prisen i takt med sofaens størrelse, og der er ingen grund til at anskaffe sig en større sofa end højst nødvendigt. Man kan ofte finde gode tilbud på sofagrupper bestående af en 2´er og en 3´er, og en stor sofagruppe består af en 1´er, 2´er og 3´er.

Til en stor familie med en rummelig stue er en hjørnesofa ofte det bedste valg, men smag og behag er jo forskelligt. Der findes også specielle sofaer som chaiselongsofaer og sovesofaer, der kan slås ud. Man bør også overveje materialet, om man vil have en sofa i ægte skind, med læderlook eller en stofsofa. En sofa med ægte læder er det dyreste valg, men til gengæld får man også en sofa med lang levetid, samt den er mere rengøringsvenlig end en stofsofa, der er svær at holde ren, hvis der spildes mad eller rødvin på sofaen. Har man hund eller kat, så bør man også tage hensyn til dette.

Endelig bør man vælge stilretning og farve, og her er det meget individuelt, hvordan folk vælger. Man bør besøge forskellige butikker og sætte sig i deres sofaer, så man får en fornemmelse af deres kvalitet og komfort. Det endelige valg er en kombination af de skitserede muligheder, og det giver uendelige kombinationer at vælge imellem.

Find inspiration til køb af sofa

Før man køber én eller flere sofaer til hjemmet, bør man se de mange muligheder igennem, og man finder masser af inspiration i møbelkataloger, møbelbutikker samt online på internettet, og der findes flere landsdækkende boligbutikker med gode tilbud på sofaer, og for eksempel Ilva har et bredt udvalg af sofaer af alle typer i alle prisniveauer, og det er nemt og hurtigt på webshoppen at indskrænke mulighederne og danne sig et overblik, så der kun er få modeller, man vil afprøve i den fysiske butik.