Vask dine håndklæder med omhu

Vask dine håndklæder med omhu

Er du lige flyttet hjemmefra, eller har tanken om korrekt vask af dine håndklæder tilfældigt lige strejfet dig?

De fleste tænker ikke videre over, hvordan og hvornår håndklæder egentligt skal vaskes, og ved hvilken temperatur det er bedst. Mange følger derfor næsen, og smider håndklæder til vask, når de begynder at lugte..

Sådan vasker du håndklæder

For din egen og andres skyld, skal håndklæder ikke først vaskes, når de lugter. Det er ikke særlig hygiejnisk, og derfor får du lige en kort guide til, hvordan du nemt klarer vaskningen af alle dine håndklæder.

Det er sådan med håndklæder, at de skal vaskes efter cirka fire ganges brug. For at undgå at de lugter inden, de er blevet brugt fire gange, skal du sørge for at folde dem helt ud, når du hænger dem op. Er du en, der træner meget, er det naturligvis en god ide at vaske dine håndklæder oftere, da de hurtigere kommer til at lugte og føles klamme.

Undgå skyllemiddel

Når du går i gang med at vaske dine håndklæder, må du for alt i verden ikke benytte dig af skyllemiddel – heller ikke selvom det giver en dejlig duft. For vasker du blot dine håndklæder med skyllemiddel en gang, kan du ligeså godt købe nogle nye, da det simpelthen ødelægger sugeevnen.

For at få dejlige og bløde håndklæder skal du lade dem tørretumble efter vask. Så smid dem i tørretumbleren i stedet for at overøse dem med ødelæggende skyllemiddel!

Nye håndklæder

Når du køber nye håndklæder, er det en rigtig god ide at lægge dem i koldt vand i 24 timer, inden de bliver vasket første gang. Hvorfor? Jo, ved at gøre dette fjerner du eventuelle rester af overskudsbehandling, der kan sidde på håndklædet. Det giver tilmed en langt bedre sugeevne!