Guide: Sådan sikres drivhuset mod storm

Guide: Sådan sikres drivhuset mod storm

 

Den globale opvarmning er efterhånden over os, og det betyder flere storme og kraftigere vinde fremover i Danmark, når efteråret rammer.

Det er ikke specielt godt for dem, der ejer drivhuse, da de meget nemt blæser i stykker. Men, der er faktisk en del man kan gøre, for at sikre sine drivhuse mod fremtidige storme og kraftige vinde.

Skab godt med læ ved drivhuset

Det vigtigste du kan gøre for at sikre dit drivhus mod stormskader er, at dit drivhus står i læ. For når drivhuse står i forholdsvis læ, mindskes risikoen for afblæste døre og sider kraftigt. Sørg for at lave læ hele vejen rundt om dit drivhus, da vinden kommer fra alle retninger.

Du kan f.eks. skabe godt med læ ved at plante et solidt hegn af pileflet, som kan bruges til at plante en ny hæk op ad – pileflettet kan fjernes, når den nye hæk er vokset op. Hækken vil tage store dele af vinden, og dermed beskytte dit drivhus mod kraftige vindstød.

Pak drivhuset ind i industrifilm

Hvis du som mange andre ikke bruger dit drivhus om vinteren, kan du vælge at tage en rulle industrifilm og vikle det om drivhuset 3-5 gange i slutningen af efteråret.

Når du skal bruge drivhuset igen til foråret, er det ganske let at skære op og væk med en hobbykniv. Ved at bruge film vil der ikke skabes samme tryk på drivhusets sider, så det er værd at bruge tid på at få gjort!

 

Luk vinduet

Noget af det som er vigtigst at huske på, er at lukke vinduet eller vinduerne i drivhuset, så vinden ikke kan komme ind og få fat. For det nytter ikke noget at gøre ovenstående ting, hvis du mangler at lukke vinduet – for det kan pludseligt ødelægge et helt drivhus.