Unik stil i hjemmet med imponerende messing lampe

Unik stil i hjemmet med imponerende messing lampe

For få tusinde kroner er det faktisk muligt at give dit hjem en unik kunstgenstand, en bedre indretningsstil samt en imponerende flot god belysning. Det kræver blot en investering i en stor retro lampe i et flot design, der fremstillet af gode materialer som eksempelvis messing.

Moderne lamper fremstilles mest i glas, stål eller plast, mens man tidligere ofte anvendte messing til at formgive nogle store kraftige lamper i et flot og enestående design, der tillige gav lamperne en lang levetid.

Men hvilken type lampe skal man så købe, og hvor kan man finde den slags sjældne lamper, der jo ikke fremstilles længere?

Typer af lamper

Umiddelbart opdeler man lamper i forskellige kategorier ud fra, hvordan de placeres i hjemmet. Lamper kan placeres på et bord, på gulvet, hænge på væggen, eller de kan jo hænge ned fra loftet. Dette giver overordnet disse kategorier:

  • Pendler
  • Væglamper
  • Gulvlamper
  • Bordlamper

Derefter kan du inddele lamper efter deres stilart, materiale, farve, størrelse og andre karaktertræk ved lampen, så på den måde opstår der utroligt mange typer lamper at vælge imellem.

Moderne lamper fra byggemarkedet eller fra en lampebutik er ofte meget funktionelle men uden en særpræget stilretning.

Imidlertid kan Danmark prale lidt med at have leveret nogle internationalt anerkendte lampedesignere fra den danske guldalderperiode, hvor danske designere skabte unikke lamper og møbler i et tidløst design, der gør dem anvendelige og moderne i dag.

De mest kendte danske lampedesignere er disse:

  • Poul Henningsen
  • Verner Panton
  • Arne Jacobsen
  • Louis Poulsen

Selvom disse designere var nogenlunde jævnaldrende og endda samarbejde med forskellige projekter, så er deres lamper alle særprægede og adskiller sig markant fra andres design.

Find brugte lamper på nettet

Du bør starte med at indhente inspiration, når du ønsker at købe brugte antikke lamper; det kan du gøre på brugtmarkedet som den blå avis, auktioner, antikvitetsbutikker og på loppemarkeder, men det største udvalg findes især på nettet.

Derfor kan man som regel finde en unik messing lampe hos auktionshuset Lauritz.com, der netop formidler sjældne brugte genstand via deres hjemmeside mellem købere og sælgere, hvor man kan afgive bud på de brugte effekter.

Her kan man også se billeder af den enkelte vare til salg, læse baggrundsoplysninger om den samt se en vurderingspris ud fra salgspriser på tilsvarende genstande.