Tips til børneværelserne

Tips til børneværelserne

 

Her er 15 gode tips og ideer til hvordan man bedre kan indrette sine børneværelser:

15 gode tips om indretning på et børneværelse:

 

1. Indret i øjenhøjde
Du kan opmuntre det lille barn til at rydde op ved at placere kasser og reoler i barnets øjenhøjde. Så er legetøjet nemt at hive frem og lege med – og næsten lige så nemt at pakke væk igen.

2. Til de små ting
Gør oprydningen af de mindste ting som perler og farvekridt nem med søde hjemmelavede krukker.

3. Cool skab
Måske kan man være heldig, at det hjælper på lysten til at rydde op, hvis opbevaringsmøblerne på børneværelset ser cool ud? Et metalskab a la amerikansk high school eller et andet møbel med et industrielt udseende ser i hvert fald superflot ud på børneværelset.

4. Slagbænk til legetøjet
En slagbænk er perfekt til at sidde på, når der f.eks. skal tegnes – og så rummer den god plads til togbane eller klodser

5. Gennemsigtige kasser
Opbevar legesagerne i gennemsigtige kasser. Så ved barnet, lige hvor tingene er – og hvor de skal hen igen, når der skal ryddes op.

6. Hæng dukkehuset op på væggen
Så er gulvet frit, når der skal støvsuges, og der kan også være små kasser nedenunder til dukkehusmøbler.

7. Alt har sin plads
God opbevaring er, når alt har sin plads, så vælg forskellige opbevaringsmøbler til børneværelset. Her er dukkerne gemt væk i kommoden, og legoklodserne er i æskerne.

8. Klassikeren
Hvad enten du skal indrette et værelse til et eller to børn, så er den klassiske køjeseng et hit. Så er der plads til, at mormor eller en skolekammerat kan overnatte.

9. Til den mindste
Vælg en seng, der kan vokse med barnet, så har I glæde af den længere.

 10. Seng med opbevaring
Tre Stuva kommoder fra Ikea, en sengehest og -bund skåret af MDF fra Silvan er materialerne til at bygge denne seng med. Der er plads til tøj i skufferne, og bag sengen står der bøger og en skummadras til overnattende gæster.

11. Leg under sengen
En halvhøj seng giver mulighed for en hule til leg og godnatlæsning. Sy et sødt forhæng, og indret en hyggekrog under sengen – nogle gange sover barnet endda bedre her.

12. Den lille ingeniørs værksted
Tag udgangspunkt i barnets yndlingsleg, og indret et hjørne særligt til den aktivitet, f.eks. som værkstedet her, hvor der kan undersøges, eksperimenteres og bygges. Tre hvide hylder, trækasser i forskellige størrelser og en skammel, så er hjørnet klar til brug.

13. Til MGP prinsessen
Et spejl og lidt udklædningstøj i en kurv og på knager – mere skal der ikke til, før koncerten er i gang!

14. Nem frisørsalon
Et teaktræstoiletmøbel fra en genbrugsbutik er nu en frisørsalon, hvor der kan gå timer med at sætte hår.

15. Hems til sørøveren
Værelseshøjden er udnyttet hele vejen op i kip med en hems, og bjælkerne i råt træ leder fantasien hen på et sørøverskib med master.

Du kan læse mere om indretninger på børneværelser her:

http://www.boligliv.dk/galleri1/15-tips-til-bornevarelset/