Råd til indretning af soveværelset

Råd til indretning af soveværelset

 

Selv om du måske ikke viser dit soveværelse frem til alle dine gæster, så bør du stadig fokusere på en velgennemtænkt stil i hele dit hjem. Desuden skal du også selv være lykkelig og tilfreds med alle rummene i din bolig, og det samme skal din partner. Men det er heldigvis nemt at gøre lidt ekstra ud af indretningen af dit soveværelse, således det fremstår som moderne og stilsikkert.

10 tips til at forkæle dit soveværelse

Det kan godt betale sig at spendere på madrassen. Men hvor kan du spare, uden at det går ud over skønhedssøvnen eller stilen?

1. Madrassen er din bedste ven
Du tilbringer cirka en tredjedel af livet i din seng. Altså er der al mulig grund til at spendere lidt ekstra på underlaget. Måske har du ikke budgetteret med en ny seng i januar, men så er det godt, at der findes en effektiv smutvej til en bedre komfort. Spendér en pæn sum på en ny, allergivenlig og åndbar topmadras til din gamle seng.

2. Orden uden nullermænd
En lukket sengekasse med indbygget reol til sko eller bøger er ideel, hvis du er træt af store nullermænd og rodebutikken under sengen.

3. Praktiske og dekorative hylder
Et par hylder over sengen er en lækker og funktionel måde at udsmykke dit soveværelse på. Fyld dem med et par bøger, en smuk vase og en lille fiks radio i din yndlingsfarve.

 4. Tæpper og allergi
Et tæppe på gulvet er skønt at sætte fødderne på om morgenen, og så er det et dejligt stykke tilbehør, hvis du gerne vil peppe dit soveværelse lidt op. Men der er en rigtig god grund til at spare her: allergi. Gulvtæpper samler støv, der forplanter sig til indeklimaet og forringer din skønhedssøvn.

5. Superkorrekt eller supersmart?
Korrekt belysning i soveværelset inkluderer loftslys (når du skal gøre rent), skabsbelysning (når du skal klædes på) og en sengelampe (når du skal læse), der kan tændes og slukkes, uden at du skal rejse dig. Men det ser altså også flot ud med en eller to lavthængende loftslamper ved siden af sengen. Måske har du allerede en loftslampe liggende, som på den måde kunne give nyt liv i soveværelset

6. Prioritér sengetøjet højt
Det bedste ved sengetøj med et flot mønster er, at det er dekorativt i sig selv. Det betyder, at du kan spare sengetæppet – og den daglige sengeredning. Vælg sengetøj, der passer til indretningen.

7. Et stort skab er luksus
Du kan roligt tage spendérbukserne på, når det gælder skabsopbevaring. Et stort gulv til loft-garderobeskab med skydedøre er den optimale løsning i soveværelset. Det skaber ro i rummet og gør det nemmere at holde orden. Er du i sparehumør, kan du i stedet hænge et væg til væg-forhæng op på en skinne i loftet og gemme et par garderobestativer bag det.

8. Undgå nussede vægge
Uanset hvor ofte du gør rent, er det svært at undgå, at væggen bliver lidt nusset bag sengen. Derfor skal du altid huske at vælge en vaskbar vægmaling til soveværelset. Alternativt kan du male hele væggen i en fræk mørk nuance.

9. Gode fif til dynekøbet
Det virker tiltalende at investere i en ‘allergidyne’ med syntetisk fyld, i den tro at her trives støvmiderne ikke. Men det gør de faktisk. Det vigtigste er derfor, at dynen kan vaskes. Vælg en dyne, der tåler en tur i tromlen, og giv den en tur på 60 grader. Det dræber støvmiderne.

10. Her kan du drømme
Inden du går i gang med at indrette dit drømmesoveværelse, bør du absolut besøge Den 7. Himmel. Forretningen har en suite, som du kan reservere en hel time – redt op med præcis de madrasser, dyner og puder, som du gerne vil prøve.

Du kan få yderligere inspiration og læse mere om indretningen af et soveværelse her:

http://www.madogbolig.dk/Indretning/Sovevaerelse.aspx