Lav spændende mønstre med herregårdssten

Lav spændende mønstre med herregårdssten

 

De fleste kender herregårdssten i forvejen, da de anvendes i masser af indkørsler og terrasser overalt i Danmark. Men ikke alle er klar over, at disse lidt kedelige betonsten faktisk kan være ret spændende alligevel. De kan nemlig sammensættes på utrolig mange måder, således man kan lave spændende mønstre, som virkelig liver op på mange forskellige steder rundt om i landet. Selve designet min der en del om legoklodser eller at brodere med perler fra barndommen, idet man blot lægger de firkantede sten ved siden af hinanden i et forudbestemt mønster, hvorefter helheden til sidst træder frem.

Måske har man lavet et kvadratisk mønster, måske runde mønstre til en brønd, springvand eller et ildsted, eller måske har man lavet bølgende bevægelser med de bølgende S-sten. Desuden findes herregårdssten jo i flere forskellige tykkelser og former, så det er altså muligt for alle at sammensætte flotte mønstre f.eks. sildebensmønstre, som virkelig liver op i indkørslen eller i haven.

Inden du går i gang skal du selvfølgelig have købt nogle sten og det kan faktisk være en god ide at købe herregårdssten online. Du finder et godt udvalg på den her side.

Forskellige typer herregårdssten

Da der jo findes mange producenter af herregårdssten, så findes der også mange typer og størrelser, men de største leverandører på markedet har som regel et varieret udbud med følgende forskellige herregårdssten i deres sortiment:

  • Hele sten
  • Halve sten
  • S-sten
  • Cirkelsten
  • Kantafgrænsende sten

Når man så samtidig kan få alle disse typer i 3-4 forskellige farver, så kan man nemt regne ud, at der allerede nu er temmelig mange former for belægning i mange mønstre. Såfremt man skal tilpasse herregårdssten omkring en akavet form f.eks. et vandrør eller et springvand, så kan man en tilskære stenene med en speciel vinkelsliber, hvor man har en klinge monteret til skæring i sten. En vinkelsliber skal nemlig bruge en anden type klinge til skæring i metal, det samme princip kender vi jo fra typer af bor til boremaskinen, idet man ikke kan bore med træbor i metal eller metalbor i beton.

Her på siden kan du finde masser af nyttig og spændende inspiration til et flottere hjem. Eller bare inspiration til hvordan du pifter hjemmet lidt mere op.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *