Tips til hvordan du indretter din stue

Tips til hvordan du indretter din stue

Uanset hvilken type stue du har og mængde af fantasi, kan indretning af din stue virke som en meget stor og uoverkommelig opgave. Som oftest er det fordi, muligheder er mange, hvorfor det kan være svært at tage selv den mindste beslutning. Derfor kommer der her nogle tips til, hvordan du kommer godt i gang med at indrette din stue.

Vælg farver, der skaber stemning i stuen

Det første trin til indretningen af din stue er valget af farver. Som du sikkert har opdaget, er kombinationen af farver ganske uendelige – men, vær opmærksom på at ikke alle farver passer sammen. Vær derfor omhyggelig med dit valg, da det ellers kan ende helt galt. Vælg gerne kontrast farver, da de er i stand til at skabe en vis form for harmoni.

 

Vælg en stilart at indrette stuen efter

Det er ganske essentielt for indretningen af din stue, at du har valgt en stilart, som du gerne vil have skal være gennemgående for din indretning. Der findes mange stilarter – du behøver ikke kun holde dig til en enkelt, men kan sagtens blande to forskellige, for at sammen at danne dem til én stilart. Kun fantastien sætter her sine grænser – sørg blot for at der er en rød tråd i projektet. For du kan sagtens have en moderne indretning, der er hyggelig, eller en klassisk indretning, som stadig er moderne. Eksperimenter lidt og find ud af, hvad der fungerer bedst.

 

Skab dejlig stemning med belysning

Belysning er noget af det vigtigste, når det gælder indretning af stuen. Lyet har nemlig en enorm betydning for, hvordan rummet opleves, og hvordan stemningen er. Sammensæt forskellige lamper og find derfra ud af, hvad der fungerer bedst i forhold til nuancer, retninger og styrke. Stuen skal gerne være et sted, hvor man har lyst til at sætte sig ned med en bog – uanset hvornår på dagen det er.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *