Natur og svampe samling

Natur og svampe samling

 

Hvis du er træt af at spise råvare som svampe og bær fra supermarkeder, så kan du prøve at samle dine egne i skoven og naturen. Det kunne være en hyggelig udflugt for familien og vennerne. Check gerne guiden fra naturstyrelsen om hvad du må samle fra naturen. Svampe og bær er lovlige at samle, så følg denne guide for ikke at plukke giftige svampe.

Vær på den sikre side

Hvis du har muligeden, så tag en rutineret svampe samler med de første par gange. Så er du på den sikre side, når det gælder hvilke svampe er giftige og hvilke ikke er. Nogle spisesvampe er heldige let genkendelige, så du kan godt prøve selv. Du kan eventuelt låne en bog på biblioteket eller finde en guide på nettet med billeder af hvilke svampe  og bær er spiselige.

Du kan samle svampe hele året rundt, selvom der oftest vil være størst udbytte om efteråret. Størstedelen af svampe after vokser i skoven, men de kan dog også findes på græsmarker.

Opholdsregler i skoven

I statsskove er der ikke mange regler for hvor man må forholde sig. Man vil oftest have frihed til at gå frit blandt træerne, hvor man kan samle svampe og bær. Forhold dig dog til de opsatte skilte.

Hvis du går i en privatskov, så må du kan færdes der fra kl. 17 til solnedgang. Du må også kan færde dig på fods på de faste stier og veje. Selvom det er fristende at gå ind mellem træerne for at plukke svampene, så må man ikke dette. Desuden så må man ikke opholde sig inden for 150 meter fra diverse beboelses- og driftbygninger.

Husk gerne at tage et kort med, så du ikke farer vild. Desuden så kan det også være godt, at have et kort hvor man kan afmærke, hvor der er mange svampe, så du kan samle igen det samme sted næste år.