Forvandl dit gamle havebord til nyt

Forvandl dit gamle havebord til nyt

Haveborde skal kunne holde til meget, når de står ude året rundt i det danske vind og vejr. Derfor kan mange haveborde i træ også få et gråt udseende med årene, hvis der ikke er blevet passet ordentligt på det, men det derimod bare har fået lov til at stå. Nogle mennesker foretrækker måske, at deres træhavebord har patina, men er du ikke en af dem, får du her opskriften på, hvordan du kan nemt forvandle dit gamle træhavebord, og give det sin varme glød tilbage igen.

Det skal du bruge

Træolie

Pensel

Afdækningsplastik

 

Kom godt i gang

Før du går i gang med at give dit træbord olie, er det vigtigt at du dækker godt af med plastik, så der ikke drypper olie på gulvet. Det er nemlig umuligt, at få olie af fliser, da fliserne suger olien til sig. Du kan bruge mange forskellige slags træolie til dette projekt. Det vigtigste er, at du bruger en olie, som giver en farve du kan lide, og som passer til træet. Er du i tvivl, kan du ofte få hjælp hos dit lokale byggemarked.

Så nemt er det

Det er utrolig nemt, at forny dit gamle havebord. Mal olien på dit træbord med penslen, og se straks dit bord forvandle sig for øjnene af sig. Er dit træbord meget udtørret, skal det have flere lag olie. Giv bordet olie indtil det ikke længere suger olien ind i træet, og så har du et flot og fornyet træbord.

Fordele ved at give bordet olie

Der er flere fordele ved at give bordet olie. Først og fremmest får bordet er meget flottere look end før, hvor det var gråt og trist. Dernæst forlænger du bordets levetid, så du kan have glæde af det i rigtig mange år ud i fremtiden. Med derudover er fordelene ved at oliere bordet også, at det ikke suger skidt og snavs på samme måde som før, og det vil også være nemmere at tørre af. Der er altså mange fordele ved at bruge lidt tid på, at passe godt på sit træhavebord, og give det olie fra tid til anden.