Lav dine egne møbler

Lav dine egne møbler

 

Hvorfor betale mange penge for møbler, når man kan lave dem selv? Jeg plejer at hente inspiration i møbelbutikker, som fx her hos Ilva.dk. Og når jeg så har fundet det møbel jeg vil have, så ligger jeg ganske enkelt en plan for, hvordan jeg vil bygge møblet. Min strategi er som følger:

  • Besøg et møbelhus
  • Hent inspiration og find det møbel du vil bygge
  • Research på nettet, biblioteker, boghandlere og andre butikker, samt fagpersoner
  • Planlæg og køb materialer
  • Byg dit møbel

Research

Når jeg har besøgt et møbelhus og fundet inspiration til nye møbler, så begynder jeg på min såkaldte research. Da jeg bruger min fritid til det, kan jeg sagtens være en uges tid om denne del af planen. Jeg bruger mest biblioteket og en gang imellem også internettet.

Men det er naturligvis smag og behag. Jeg kan meget godt lide at stå med en bog, læse og tage noter. Tegne mit eget design op fra bunden og overveje hvilke materialer jeg vil anvende, bæredygtighed, økologi, holdbarhed og kvalitet. Når jeg har fundet nok viden til mine nye møbler og har tegnet mit design op, så går jeg i gang med næste del af planen, som er planlægning.

Planlægning

Jeg planlægger mit møbelbyggeri ved at gå efter instrukser på min tegning. Der har jeg noteret mål, materialer og mulige indkøbssteder til mine materialer. Som udgangspunkt skal det meste være lavet af genbrugsmaterialer og derfor leder jeg også efter træ, tekstil og lignende steder, hvor man kan finde genbrug. Ofte finder jeg en del hjemme i min egen garage.

Men det kommer selvfølgelig an på, hvad jeg skal bruge. Pæne brædder foretrækker jeg fx at købe fra ny. Og tekstil kan også være nødvendigt at købe fra nyt, men det kommer an på hvor heldig man er til at finde sit materiale.

Byg møblet

Så er det bare om at gå i gang med at bygge. Se eventuelt vejledninger som forskellige mennesker har lagt op på nettet. Jeg har en vejledning her som jeg tilfældigvis har fundet på YouTube, der kan du se hvordan du bygger dit eget tv møbel.