Lav din egen buffet

Lav din egen buffet

Buffet på café

Det er blevet meget almindeligt, at tage på café og få serveret en buffet. Men i virkeligheden er det nemmere og billigere og gøre det selv. Desuden kan det være rart, at man ikke altid skal ud. Så hvis du er til hjemlig hygge med veninderne eller kæresten, så kunne det være, du skulle prøve, at lave din egen buffet. Der findes flere forskellige opskrifter på internettet. Jeg har fundet en buffet, der kan laves for kun 100 kr. pr. person.

Forslag til en buffet menu:

Forret: Røget laks med fennikelsalat og speltbrød

Hovedret: Urtefarseret kalkunbryst med peberrodscreme, saltbagte kartofler og aspargessalat med daddeltomater

Dessert: Primadonna-ost med sirupsnødder, pære og speltbrød.
Citronbirkeskage med ricottacreme og blåbær

Forberedelser

Når man skal lave sin egen buffet, skal man forberede sig. Flere dage før skal brødet bages og fryses ned. Hvis du vil have hasselnødder i sirup, skal de også laves dage forinden. Dagen før kan du bage en citronkage, tilbrede en ricottacreme og peberrodscreme. Det smager også godt med kalkunbryst, det skal steges dagen før, hvis du ønsker at servere den kold. På selve dagen kan du tilberede resten. Du kan fx stege nogle stykker kalkunbryst, lave bagte kartofler, fennikelsalat, tomatsalat og dessert. Husk at optø dit brød og varme det inden gæsterne kommer.

Værd at vide om en buffet

Man bør altid følge hygiejne reglerne. Vask dine hænder inden du starter med at lave maden. Hvis du har flere gæster på besøg, kan du købe en lille flaske håndsprit og stille ved et bord i nærheden af buffeten. De fleste forstår et hint. Sørg for altid at anvende rene skåle, bestik mm. Lad aldrig buffeten stå i flere timer. Sæt hellere lidt frem af gangen og fyld op løbende. På denne måde undgår du også madspild. Husk at kød og grøntsager ikke må være tilberedt på samme spækbræt. Som hovedregel skal du altid kassere madrester fra en buffet.