Forår er buffet tid

Forår er buffet tid

Buffet

Når det er forår, begynder folk at komme mere ud. Vi skal ud og nyde solen og mærke at vi lever. Det er også på denne tid, vi begynder, at besøge hinanden mere, tage på café og nyde en dejlig buffet. Forår er buffet tid. Jeg har fundet en guide på internettet, hvor man kan finde en masse lækre buffetsteder.

Du kan lave din egen buffet

Hvis du har mod på det, kan du også lave din egen buffet. Så har du mulighed for selv at præge menuen. Vi kender alle sammen det med at det er som om der mangler noget på buffet bordet, en livret eller noget nyt og spændende. Jeg har fundet en lækker buffet, du selv kan lave her. 

Forberedelser

Du kan enten lave en buffet, på selve dagen eller forberede dig. De fleste vil nok nikke genkendende til, at forberedelse skaber en bedre buffet. Derfor skal du allerede nogle dage forinden, sørge for at finde opskrifter og lave en indkøbsliste. Nogle af forberedelserne kan gøres nogle dage før, på denne måde bliver du ikke stresset på selve dagen. Du kan bage brød og ligge det i fryseren nogle dage før. Hvis du har planlagt at servere kød koldt, kan det steges forinden og ligges på køl.

Varme retter eller kolde retter

Du bør også afklare om du er til kolde eller varme retter. Når det er forår, kan det være rart med noget friskt at servere. Nogle lækre salater, kartoffelsalater eller hjemmebagt brød. Du kan vælge at have flest kolde retter og få varme retter, når det er forår. Men det kommer selvfølgelig an på anledningen til buffeten, vejret, økonomien, dine egne og dine gæsters præferencer.

Værd at vide om en buffet

Inden du laver din buffet, bør du kende til hygiejne.  Du bør altid vaske hænder inden du laver maden klar. Sæt en håndsprit frem til dine gæster. Brug altid rent service. Stil kun lidt mad frem af gangen. Grøntsager og kød må ikke tilberedes på samme spækbræt.