Giv hjemmet mere stil med Wegner stole

Giv hjemmet mere stil med Wegner stole

Det behøver ikke koste en formue at indrette sit hjem med en moderne stil med unikke designermøbler, der giver et stilmæssigt løft. Generelt er designermøbler en del dyrere end andre møbler, men man bør huske på, at møblerne både har en praktisk funktion med siddekomfort, men samtidig er de jo pyntegenstande, da der reelt er tale om ægte kunst.

Derfor kan det være en god investering at anskaffe sig nogle Wegner stole til spisestuen, da disse virkelig er god stil, har overkommelige priser, og desuden sidder man godt i dem. Faktisk er der endda tale om en god investering, da denne slags sjældne møbler ikke falder i pris men stiger år for år.

 

Møbeldesigneren Hans Jørgensen Wegner

Hans J. Wegner blev født i Danmark som søn af en skomagermester, og på den måde lærte han hurtigt et håndværk, hvor man arbejdede med at tilpasse materialer efter øjemål. Da Wegner var meget mere interesseret i at arbejde med træ, valgte han en uddannelse som snedker, der dog kort efter førte ham over til Kunsthåndværkerskolen. Bagefter fik han ansættelse hos den kendte møbeldesigner Arne Jacobsen, hvor Wegner fik til opgave at tegne møblerne til Aarhus Rådhus.

Wegner kom til at samarbejde med mange andre kendte møbeldesignere udover Arne Jacobsen herunder Palle Suenson, Børge Mogensen samt især møbelsnedkeren Johannes Hansen, som han matchede med helt perfekt, da Wegner stod for tegninger af møblerne, mens Johannes Hansen stod for den praktiske produktion af disse.

Wegner fik succes overalt i verden, og hans møbler er både sjældne og efterspurgte. Man kan finde en oversigt over hans møbler til salg herunder med vurderingspriser på internettet, så hvis man er på jagt efter nogle Wegner stole, kan disse findes på Lauritz.com. På dette online auktionshus findes man masser af brugte møbler og andre effekter sil salg, som man så kan byde på online.

Forskellige Wegner stole

Hans J. Wegner producerede fortrinsvist sofaer og stole, og han huskes især for sine mange særprægede Wegner stole såsom:

  • Den runde stol (The chair).
  • Påfuglestolen.
  • Jakkens hvile.
  • Y-stolen.
  • Flaglinestolen.
  • Bamsestolen.
  • Pøllestolen.

Visse af disse Wegner stole er spisebordsstole, mens andre som bamsestolen er komfortable lænestole. Der produceres ikke mange nye Wegner stole længere, så derfor er der stor efterspørgsel efter brugte Wegner stole, så her kan 4 Wegner stole nemt koste 5-10.000 kr. afhængigt af modellen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *