Træ er det nye design

Træ er det nye design

Et af tidens hotteste trends er, selvom den måske ikke er så oplagt, faktisk træ. Det lyder ikke så oplagt i en tid, hvor alt går på de flotteste designmøbler med patina og så videre. Men jo, den er god nok, og der er masser af ideer at hente.

Det gamle er blevet in

Træ var meget moderne i boligen i 1960’erne, og som det ser ud lige nu, kommer design i alle afskygninger til at blive præget af dette. Så er spørgsmålet jo bare, hvorledes man får denne stil ind, uden det bliver kikset og tungt som 1960’erne. Men her skal der faktisk ikke så meget til! For det er ganske moderne at blande træ med moderne design og møbler, og det er derfor moderne at sætte tingene sammen på en ganske uventet måde. Man kan som eksempel mikse et klinisk, hvidt spisebord med et miks af moderne stole og en enkelt eller to af træ. En anden klar og meget trendy mulighed kunne også være trætaburetter til stuens sofabord.

Naturmateriale i køkkenet og badeværelset

Hvis man ikke er helt sikker på, at denne stil passer ind i boligen, er køkkenet og badeværelset gode steder at prøve sig frem på. Her har man nemlig mange muligheder for at pynte med små og brugbare ting i naturmateriale. Det vil ikke virke overbrusende, men derimod virke som et enkelt og elegang touch. Træ fungerer nemlig rigtig godt med porcelæn, og passer derfor også godt til badeværelsets eller køkkenets fliser. Begge steder kunne det være oplagt og praktisk med træskåle til opbevaring af små nips eller andet.

Designere

Hvis du står og mangler lidt inspiration til steder, du kan finde og købe flotte træting i flot design, er disse designere med tilhørende hjemmesider værd at besøge;

  • We:Do:Wood – tjek wedowood.dk
  • Jasper Morrison for Established and Sons – tjek establishedandsons.com
  • Rikke Frost for Idemøbler – tjek ide.dk
  • Piet Hein Eek – tjek pietheineek.nl
  • Choff Design Cph – tjek choffdesign.com
  • Carl Hansen & Søn – tjek carlhansen.dk