Skal din spisestue have nyt liv?

Skal din spisestue have nyt liv?

Sommetider skal der bare ske noget nyt i hjemmet. Den følelse kan vi alle blive ramt af. Hvis du lige nu sidder og tænker på, at der gerne snart må ske en forandring i din spisestue, så er det nu, du skal spidse ører.

Der skal ikke nødvendigvis gøres en hel masse, hvis der skal pustes nyt liv ind i spisestuen. Du får her et par tips og tricks til, hvad du kan overveje at gøre, hvis det er på tide, at der sker noget nyt i større eller mindre grad. 

Spisebordet – den bærende del at rummet

Der er ingen tvivl om, at spisebordet er den bærende del af spisestuen. Det er det, der med det samme er blikfanget, når du træder ind i lokalet, og det er ved bordet, at vi sidder og nyder et godt måltid i familie og venners selskab.

Fordi spisebordet er et så bærende et element, er det også det, som du skal overveje at skifte ud, når der skal ske noget nyt. Du kan vælge at købe et helt nyt spisebord, men du kan også kaste dig ud i at være kreativ og lave dit helt eget. Kunne det måske ikke være flot at have et spisebord i træ, som har bordben i stål, stående hjemme hos dig?

Der er noget helt særligt ved at lave sine møbler selv. Bordet får pludselig en helt anden værdi, fordi det har været dit eget lille projekt. Et projekt, som du tilmed kan gå og nyde resultatet af hver evig eneste dag de næste mange år.

Måske skal der flytte nye stole ind?

Hvis du skifter spisebordet ud, kan du også overveje, om du skal have nye spisestole – måske nogle, som matcher det nye bord?

Stolene bliver brugt meget hver eneste dag, derfor er det vigtigt at have de helt rigtige. Inden du køber nye stole, skal du tjekke, at højden og siddehynden passer til dig. Det skal gerne være behageligt for dig at sidde i stolene i flere timer ad gangen.

Skal lampen skiftes ud?

Det er vigtigt med en god lampe over spisebordet, men det kan også blive kedeligt i længden at se på den samme lampe hver dag.

Lampen er en meget dekorativ del af spisestuen, så hvis der skal ske noget nyt, så prøv at gå på jagt efter en anden spisebordslampe. Måske skal du prøve en lampe, som er i en helt anden stil end den forrige for at se, hvad det kan gøre for rummet?