Boligvalg under en HTX uddannelse

Boligvalg under en HTX uddannelse

 

Alle studerende rundt omkring i landet leder hvert år efter gode velbeliggende studieboliger til lav pris, hvilket er en meget svær opgave at løse tilfredsstillende, så mange bor betaler en dyr husleje eller bor i små usle kælderrum under uddannelsen. Man bør snakke med de medstuderende og tjekke opslagstavlerne på skolen, så man derved nemmere kan finde en passende studiebolig. Det kan især være nyttigt hvis man kan tage kontakt med de studerende, der netop har afsluttet deres studie, da mange måske nu skal flytte på grund af nyt job eller på grund af ønske om større bolig. København har landets flest uddannelsespladser, og her er boligproblemet størst.

HTX i København

Hvis man er interesseret i en HTX uddannelse i København, så findes der et HTX gymnasium til de fleste uddannelser og jobs. Hotel- og Restaurantskolen i Valby er et populært sted at studere HTX, da denne erhvervsskole har en førende position måske på grund af en målsætning med fokus på innovation, kvalitet og udvikling. På skolens hjemmeside kan man finde nyttige informationer om HTX uddannelse, og skolen har primært disse overordnede mål:

  • At være attraktiv for elever, studerende og kursister
  • At være branchens foretrukne samarbejdspartner
  • At have et pædagogisk og fagligt innovativt miljø
  • At være en attraktiv arbejdsplads for både medarbejdere og ledelse
  • At altid være økonomisk og ressourcemæssigt velkonsolideret
  • At være meget miljøbevidst

En HTX uddannelse indeholder en del tekniske aspekter, og man kan for eksempel specialisere sig inden for Gastro-science, hvor man kan videreuddanne sig i flere retninger inden for det naturvidenskabelige område. Selve arbejdsformen vil styrke evnen til at kombinere teori og praksis, og på et HTX gymnasium vil man samtidigt lære at tænkte kritisk og arbejde selvstændigt.

Indretning af boligen

De fleste studerende har især brug for tag over hovedet, og der skal i hvert fald også være et bad med toilet samt et køkken. Man kan naturligvis leve med et privat værelse, hvor de øvrige faciliteter skal deles med andre på gangen, men den bedste løsning er naturligvis egen studielejlighed med eget køkken og bad. Lejligheden bør ikke være så stor, da man oftest bor alene, og økonomien ofte er stram under hele studieforløbet.

Det gælder derfor om at indrette boligen så strategisk som muligt. Man vil ofte have brug for plads til bøger, skrivebord og andre studiematerialer, således man kan prioritere studierne. I anden række kommer så mad, søvn og socialt samvær med andre, men dette skal der trods alt også være plads til. Man kan kreativt opsætte reoler oppe på væggene, således gulvpladsen under hylden kan udnyttes til andre formål.