Haveborde og stole bør være ædeltræ

Haveborde og stole bør være ædeltræ

Sommeren nærmer sig med hastige skridt, og det betyder, at mange skal ud og købe nye havemøbler, da de gamle måske er gået fra hinanden, er blevet misfarvede eller simpelthen bare er nedslidte. Du bør afholde dig fra at købe billige havemøbler i plast eller jern, da disse ofte kun kan holde i få sæsoner, før de krakelerer eller ruster op. Træ er generelt mere velegnet til både haveborde og havestole, og især hvis møblerne fremstilles af ædeltræ.

Kategorien ædeltræ dækker over unikke træsorter som blandt andet teak og mahogni, der er kendetegnet ved deres mørke farve og deres hårdhed, der forhindrer angreb fra mug og svamp. Hvis du anskaffer dig havemøbler i teak, kan du med et minimum af pleje have glæde af dine teaktræs møbler i mange år ud i fremtiden, og dette er hele merprisen værd.

Hvorfor er teak et godt materiale til havemøbler?

Fordi de næsten holder evigt. Teaktræ er meget robust, og hvis du blot med jævne mellemrum sørger for at rengøre dine møbler og oliere dem, så kan de holde meget længe. Møbler i teaktræ er overkommelige i pris, mens mahogni kan være temmelig kostbart. Prisen for haveborde i teak ligger ofte i området 2.000-10.000 kroner, men kan sådan et bord holde i mindst dobbelt så mange år som øvrige haveborde, så er det stadig en glimrende investering.

For at have mest glæde af perfekte teaktræs møbler skal du bare huske at vedligeholde dem. De er både flotte, robuste og vejrbestandige, så derfor er teaktræ velegnet til produktion af havemøbler, og en frisk oliering holder på træets gyldne farve. Står dine teaktræs møbler indendørs, er det nok med en omgang oliering om året, hvorimod dine møbler skal olieres 4-6 gange årligt, hvis de står udenfor.

Ubehandlet teaktræ bliver med årene sølvgrå, mens du med en regelmæssig oliering bibeholder træets oprindelige gyldne farve. Før en oliering bør du lige vaske møblerne med en opløsning af mild sæbe og varmt vand samt eventuelt med en smule eddike iblandet. Anvend ikke en hård børste men en blød klud eller børste, så du ikke risikerer at ridse eller beskadige træets overflade. Anvend kun teakrens til at fjerne genstridige pletter og mærker på møblerne.

Find de bedste tilbud på en webshop

Før du anskaffer dig nye havemøbler bør du indhente priser og yderligere oplysninger, så du har inspiration til at foretage et godt køb. Der er mange fordele ved at handle online på nettet, da du her ofte finder et større udvalg samt lavere priser end de fleste normale møbelforretninger. Du sparer også transporttid og udgifter, når du sidder derhjemme og ser på de aktuelle tilbud. Desuden har du ved onlinekøb den fordel, at du altid har mindst 14 dages fuld fortrydelsesret, hvis dine varer ikke lever op til dine forventninger. Du kan finde mange haveborde og havestole i teaktræ på webshoppen Mandalay, der netop satser på havemøbler i høj kvalitet til overkommelige priser.