Sådan får gamle lamper nyt liv

Sådan får gamle lamper nyt liv

Du kan få fat i flotte lamper til dit hjem på flere måder, men den dyreste made er ofte at tage hen i lampebutikken og betale normalprisen på en ny lampe. Du kan imidlertid også købe gamle lamper og bruge disse i dit hjem, da lamper med den rette vedligeholdelse faktisk kan holde til flere hundrede års brug, idet du blot skaludskifte en pære engang imellem.

Hvis du finder nogle flotte gamle lamper til en fornuftig pris på brugtmarkedet, så kan du rengøre dem grundigt og anvende dem selv eller sælge dem igen med en fortjeneste. Men hvordan skal gamle lamper så vedligeholdes bedst muligt?

Hvordan vedligeholdes lamper?

Alle lamper samler med tiden støv og snavs, så en lampe skal som regel støves af eller tørres over med en våd klud mindst en gang om måneden. Hvis der er tale om en lampe af messing eller kobber, så vil overfladen med tiden blive mat og anløben, hvilket dog pudses op med flere typer af plejemidler.

Ofte er det nok med varmt sæbevand, men hvis der er grimme pletter på lampen, så kan du enten anskaffe dig professionelle plejemidler, eller du kan anvende hjemmelavede rensemidler. Tomatketchup, sæbevand med citronsyre eller en opløsning af lige dele eddike, mel og salt virker fortrinligt som pletrensning, hvis du gnider det i et tyndt lag på lampens overlade og lader det trække i en time, hvorefter du kan afvaske det hele med varmt vand.

Nu kan du så tørre lampen, der nu burde skinne smukt som en ny lampe. Det universale smøremiddel WD-40 virker i øvrigt også som et glimrende opløsningsmiddel af genstridige pletter på de fleste overflader. Du kan især komme godt ind i alle krogene på lampen ved at pudse med en brugt tandbørste.

Her kan du finde antikke gamle lamper

Du kan være heldig at finde flotte værdifulde antikke gamle lamper flere steder som:

  • Loppemarkeder.
  • Antikvitetsforretninger.
  • Den blå avis.
  • På møbelauktioner.
  • Ved dødsboer.
  • Genbrugsbutikker.

Hvis du vil have fat i antikke gamle lamper i et anerkendt design, så må du regne med en relativ høj brugtpris, og du kan finde et stort udvalg af antikke gamle lamper hos auktionshuset Lauritz.com, der nemlig holder online auktioner over ældre og sjældne genstande. Her kan du så afgive bud på de genstande, som du især kunne være interesseret i at købe. Nogle genstande kan du så bruge i dit eget hjem, mens andre kan du rengøre og videresælge med fortjeneste.